Cu eXploratorii la Poiana Stanei … si mai sus

Articol scris in data de: 11 11 2023

Pe 11 noiembrie, la ora 7:45 dimineata, suntem cu totii in gara, pregatiti pentru o noua aventura montana. Eu si grupul meu, exploratorii, ne-am imbarcat in tren alaturi de lupisorii nostri, care aveau planuri de explorare in Brasov. Cu toate acestea, am decis sa facem o oprire in Sinaia pentru a urca prin Poiana Stanii pe drumul regelui.

Ajunsi in gara din Sinaia, ne-am grupat, am facut o poza cu numele garii si am pornit. Drumul pana la palat a fost usor, cu toata lumea multumita de traseul pavat. Dar apoi a inceput urcarea, si… surprinzator, a fost la fel de usoara pe cat am sperat. 

In timp ce unii se miscau mai  lent cu Marian care le povestea diferite lucruri, ceilalti, in frunte cu Liviu, liderul nostru dedicat, avansau cu pas sigur.

Am facut o oprire la un izvor pentru a ne reumple sticlele si am continuat calatoria. Intr-un punct, am fost intampinati de copii si dirigintele lor, care au venit dintr-un sat retras. Schimbul de contacte a dus la planuri de activitati comune cu ei.

Dezbaterea asupra drumului forestier sau poteci a condus la o alegere indrazneata, iar privelistea a fost recompensa. Grupurile s-au reunit iar la coborare, am fost provocati sa construim rapid adaposturi anti-ploaie. Echipele au excelat, si am continuat drumul spre gara.

La sosirea trenului, bucuria a fost maxima cand lupisorii nostri s-au alaturat din nou grupului. O poza de grup, saluturi si fiecare a plecat pe drumul sau, asteptand cu nerabdare urmatoarea aventura.

Articol scris de:
cristi