Promisiunile

Articol scris in data de: 27 03 2023

Nefiind inca cercetas, nu eram familiara cu promisiunile si ce inseamna. Ce am descoperit insa m-a surpsins intr-un mod foarte placut.

Unde sunt?

In incercarea mea de a afla unde este sediul centrului, m-am ratacit, si cu 5 minute inainte de ora 18.00 eu ma situam pe o alta strada. Dau vina pe aplicatie, cum am ajuns dependenti de telefoane. I-am dat mesaj Alessiei pentru a imi da locatia. Aparent, eram pe strada alaturata.

La treaba

Cand am ajuns, am cunoscut niste persoane noi. Madalina si Mara mi-au facut o impresie foarte buna si sper ca voi petrece mai mult timp cu ele. Liviu a venit cu ideea sa impodobim un pom cu esarfe de cercetasi pentru a face niste poze. A fost amuzant sa vad cum Alessia aproape ca se urca in copac pentru a pune esarfele cat mai sus. In final, pozele au iesit grozav.

Dupa aceea, am colectat esarfele. Ne-am strans cu totii intr-un cerc pentru a imparti sarcinile. Eu urma sa ajut la gulgute. Ne-am dus in capela si am inceput treaba.

Gulgutele trebuiau despaturite si asezate pe podea. Apoi, puneam o lumanare mica inauntru si o aprindeam. Am incercat mai multe metode: chibrituri, o lumanare mai lunga si, in sfarsit, bricheta. Ne mai trebuia doar un amnar.

Actiune!

Mi s-a dat rolul de cameraman. Nu mai umblasem cu o camera in viata mea, dar aveau nevoie de ajutor si nu puteam sa ii refuz. M-am asezat in spatele trepiedului si mi s-au dat instructiuni clare despre cum sa folosesc camera. Nu era greu. Cred ca m-am descurcat.

A inceput ceremonia. Esarfele au fost binecuvantate de preot. Am spus o rugaciune, o poezie, iar lupisorii au cantat un cantec acompaniati de chitara. A fost emotionant sa vad atat de multi lupisori cantand in cor si spunand Tatal Nostru.

Promisiunile au fost insa si mai emotionante. Fiecare lupisor care depunea promisiunea invatase pe de rost ce avea de spus si recita in fata liderilor. Erau toti entuziasmati, dar si emotionati de promisiune.

Mara si Melina au depus si ele pomisiunea. Fiind exploratori, au trecut mai usor peste emotii. Cativa exploratori si lupisori au primit si badge-uri. Madalina a trebuit sa isi paraseasca postul de stegar ca sa il primeasca.

La final, am incercat si esuat sa opresc un bebelus din a darama o gulguta si de a imprastia ceara peste tot pe podea. Si totusi, totul s-a terminat cu bine.

Imagini oferite de Theo

Articol scris de:
cati

Sunt Cati, scriitoare creativa cu spirit de aventura. Iubesc natura si arta.