Exploratori

Cercetasii inscrisi in ciclul liceal, clasele IX-XII se numesc, simbolic: eXploratori. Intregul lor parcurs prin jugla lupisorilor, campia, podisul, dealul si prima panta muntoasa din pedagogia temerarilor ii aduce pe acesti tineri in varful muntelui; unde, uitandu-se in zare, fostii temerarii observa situl unei cetati si pornesc spre ea. Cetatea este plina de tineri cu initiativa, doritori de a ajuta la recastigarea faimei de care se bucura odata cetatea. Dar nu se limiteaza la atat, dorind sa ajute si zonele invecinate ei contribuie la ridicarea unor noi cetati cu turnuri, case, piete si cartiere.

Observatorii din cetate vad patrula/ele apropiindu-se si pornesc in intampinarea ei/lor, vor fi ajutorul lor timp de 6 luni si le vor prezenta generalitati despre cercetasie si despre exploratoriat pentru ca patrula /ele sa poata intra în cetate. Observatorii sunt eXploratori cu experienta si lideri, care la aceasta ramura de varsta sunt mai mult indrumatori/camarazi decat lideri asa cum intalnim la varstele mai mici. Rolul liderului este acela de a indruma , de a sfatui si de a lasa patrula sa isi realizeze planurile pe care membrii ei le-au creat.

Cadrul simbolic al eXploratorilor este: cetatea.

Comunitatea reprezentata simbolic prin cetate, este locul unde, pas cu pas, descopera ca traiesc in chiar interiorul ei, ca au de invatat de la tot ce ofera ea si mai departe vor ajunge sa fie activi prin a se implica si a realiza diferite proiecte astfel incat, atunci cand ei vor fi pregatiti sa treaca la urmatoarea etapa din viata lor sa faca acest lucru prin organizarea unui mare eveniment – unul de neuitat pentru ei.

Exploratorii sunt incurajati in cadrul centrului sa participe la intalnirile celorlalte ramuri, sa organizeze si sa conduca activitati, pentru a-si dezvolta abilitati de viitori membri ai societatii.

Lupisori

Cartea junglei

Ramura ce cuprinde clasele I-IV, au ca si cadrul imaginar "Cartea Junglei" unde invata primii pasi ai convietuirii in haita

vezi mai mult

Temerari

Tinutul

Ramura ce cuprinde clasele V-VIII, au ca si cadrul imaginar "Tinutul" unde invata tehnici de convieturire in natura si in patrula

vezi mai mult

eXploratori

Cetatea

Ramura ce cuprinde clasele IX-XII, au ca si cadrul imaginar "Cetatea" parasita unde alaturi de patrula lor formeaza societatea

vezi mai mult

Seniori

Calatoria

Ramura cuprinde cercetasii de 19-24 ani, au ca si cadrul imaginar "Calatoria" aflati intr-o continua cautare a propriului EU

vezi mai mult

Lideri

Sprijin pentru cei mici

Se adreseaza voluntarilor peste 18 ani care doresc sa se implice in procesul de educare si organizare a ramurilor mai tinere

vezi mai mult

Unitatea San Marco

Cristi

In sala de sport imi sculptez trupul, iar in drumetii imi eliberez sufletul, gasind echilibrul perfect intre putere si liniste.

Vlad

Este interesant si totodata uimitor cat de puternici pot fi oamenii atunci cand lucreaza impreuna si cat de multe lucruri pot realiza. Presupun ca asta inseamna sa fi cercetas, sa ne ajutam unul pe altul, nu?

Mara

Buna, sunt Mara si sunt de 5 ani la cercetasi. Imi plac campurile, arta si culoarea albastra.

Mada

Imi place escalada, hike-urile, culoarea galbena si filmele. Primul meu traseu a fost la Cascada Urlatoare, pe la trei ani, impreuna cu parintii mei. Sunt la cercetasi din 2019

Maria U.

Buna! Eu sunt Maria si sunt de 9 ani la cercetasi. Imi plac campurile, sa descopar locuri noi, hike-urile si serialele.

Theo

Imagine. Voluntar. Compoziție. Explo. Radioamator. Dronă. Hike. Angelus TV. Yo3tpm

Melina

Sunt Melina, cercetas de peste 9 ani. Sunt pasionata de literatura si cred cu tarie in valorile elementare ale unui cercetas.

Maria D.

Hey! Sunt Maria, sunt cercetas din anul 2012 pentru ca inca de atunci mi-am dorit sa fac lumea un loc mai bun!

Cati

Sunt Cati, scriitoare creativa cu spirit profund, care iubeste distractia. Iubesc natura si arta. Sunt o fire sensibila si empatica, dornica sa fie mereu de ajutor.

Alessia

Eu sunt Alessia sau Alle, sunt pasionata de pictura, actorie si de natura. Mereu mi-a placut ideea de a fi cercetas si am reusit in 2022,. Imi place sa fac hikeuri pe munte si sa admir peisajele oferite de drumetii.

Gabi

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem

Legea & promisiunea cercetasului

Legea Cercetasului

  • 1. Cercetasul isi iubeste patria sa, Romania, si pune interesele tarii si colectivitatii deasupra celor personale.
  • 2. Cercetasul crede in Dumnezeu si respecta credinta celorlalti.
  • 3. Cercetasul este loial, isi respecta cuvantul dat, spune adevarul, este curat in gand, in vorba si in fapta.
  • 4. Cercetasul este util si isi ajuta semenii in orice situatie, este un prieten pentru toti si frate cu toti cercetasii.
  • 5. Cercetasul este econom si cumpatat, respecta munca si proprietatea, este ingaduitor cu altii si sever cu sine, isi ingrijeste corpul si duce o viata sanatoasa.
  • 6. Cercetasul iubeste si ocroteste natura si este bun cu animalele.
  • 7. Cercetasul isi iubeste si asculta parintii, iti respecta profesorii si sefii, este disciplinat in tot ceea ce face, respecta parerile altora si isi asuma raspunderea faptelor sale.
  • 8. Cercetasul este curajos si increzator in puterile lui, vioi si plin de insufletire.
  • 9. Cercetasul iubeste invatatura si la randul sau ii invata si pe altii.
  • 10. Cercetasul se straduieste sa faca in fiecare zi o fapta buna, oricat de neinsemnata ar parea ea.

Promisiunea Cercetasului

“Promit, pe onoarea mea, sa fac tot posibilul sa slujesc lui Dumnezeu si tarii mele, sa-mi ajut aproapele in orice moment si sa ma supun Legii Cercetasului.”